Τρίτη, 23 Ιούλιος 2019

Η φημισμένη Σκυριανή Αποκριά… στο Αεροδρόμιο της Αθήνας!

H Σκύρος είναι ο πέμπτος προορισμός του προγράμματος Fly me to the Moon-Sounds Greek to Me! Με ακόμη περισσότερες εικόνες από την Ελλάδα, το πρόγραμμα συνεχίζεταικαι ηΣκύροςπαίρνει τη σκυτάληστο αεροδρόμιο,για μια ημέρα αφιερωμένη στις παραδόσεις της.Ταξιδιώτες και επισκέπτες που θα βρεθούν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών την Παρασκευή 1η Μαρτίου, θα γνωρίσουν μοναδικά σκυριανά έθιμα, λαογραφικά στοιχεία, μουσική, χορό και εκλεκτές τοπικές συνταγές.

Το αποκριάτικο έθιμο της Σκύρου «ο Γέρος και η «Κορέλα», γεμάτο εικόνες από διονυσιακές γιορτές, δίνει το δικό του χρώμα στοαεροδρόμιο της Αθήναςκαι προσκαλεί τους επιβάτες σε μια ανεπανάληπτη καρναβαλική εμπειρία. Οι πρωταγωνιστές της ημέρας, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, έρχονται για να διασκεδάσουν και να διώξουν το κακό!Οι Γέροι, με τη βαριά σκευήτους,προκαλούν ξέφρενες κωδωνοκρουσίες με ρυθμικό βηματισμό, ενώ το δρόμο τούς ανοίγουν οι Κορέλες,χορεύοντας και ανεμίζοντας άσπρο μαντήλι.

Παράλληλα, οι επισκέπτες του αεροδρομίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν χαρακτηριστικά κομμάτια της λαογραφίας του νησιού, με σκαλιστά έπιπλα από το Μουσείο Φαλτάιτς και σκυριανά κεντήματα, να γευτούν τοπικά εδέσματακαι να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς σκυριανούς χορούς.

 

 

 

SoundsGreektome στο Αεροδρόμιο της Αθήνας!

Πέμπτος προορισμός: Γνωριμία με τη Σκύρο

Παρασκευή, 1η Μαρτίου

Επίπεδο Αναχωρήσεων - Είσοδος 3 - Περιοχή Ελεύθερης Πρόσβασης

Ώρα: 12:00 - 16:00

---

To«FlymetotheMoon» είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture, που πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά. Περισσότερες πληροφορίες στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7 επισκέπτες και κανένα μέλος

Όροι Χρήσης

Το σύνολο του περιεχομένου και των παρεχόμενων υπηρεσιών αυτού του δικτυακού τόπου διατίθεται στους επισκέπτες και τους χρήστες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση και ενημέρωση.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχείο Σκύρου
Χώρα Σκύρου, 34007
Tηλ. +(30) 22223-50300
Fax +(30) 22220-91716
dimoskirou@0888.syzefxis.gov.gr