Τρίτη, 23 Ιούλιος 2019

«ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΥΓΙΟΥΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΣΚΥΡΟ»

Στη  Σκύρο φιλοξενήθηκε η Επιστημονική Ομάδα  Επιδημιολογικής Μελέτης MEDIS (Mediterranean Island Study) του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Την πρώτη ημέρα της επισκέψεώς τους πραγματοποιήθηκε προς τους παρευρισκομένους οπτικοακουστική ενημέρωση σε αίθουσα του Δήμου Σκύρου, με σκοπό την ενημέρωση τους για τα οφέλη της σωστής διατροφής και πώς αυτή επιδρά θετικά στην διατήρηση μιας καλής κατάστασης  υγείας με την πάροδο της ηλικίας.

Κατά τις επόμενες ημέρες, τα μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν έρευνα σε περίπου εκατό άτομα. Η διαδικασία της έρευνας περιελάμβανε μια προσωπική συνέντευξη με τον εθελοντή διάρκειας 15-25 περίπου λεπτών, με δομημένο ερωτηματολόγιο, το οποίο εξασφάλιζε πληροφορίες για το ιατρικό ιστορικό και τις συνήθειες του τρόπου ζωής του. Στο  τέλος της, δόθηκαν  στους εθελοντές και εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται να ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα από την επιστημονική ομάδα.

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 21 επισκέπτες και κανένα μέλος

Όροι Χρήσης

Το σύνολο του περιεχομένου και των παρεχόμενων υπηρεσιών αυτού του δικτυακού τόπου διατίθεται στους επισκέπτες και τους χρήστες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση και ενημέρωση.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχείο Σκύρου
Χώρα Σκύρου, 34007
Tηλ. +(30) 22223-50300
Fax +(30) 22220-91716
dimoskirou@0888.syzefxis.gov.gr