Τρίτη, 23 Ιούλιος 2019

«Επίσκεψη της Κινητής Οφθαλμολογικής Μονάδας του Ελληνικού Οργανισμού Πρόληψης και Διάγνωσης Προβλημάτων Όρασης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος»

Τη  Σκύρο επισκέφτηκε για  μια ακόμα φορά ο Οφθαλμίατρος κ.Γαληνός Σπύρος  με την «Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα του Ελληνικού Οργανισμού Πρόληψης και Διάγνωσης Προβλημάτων Όρασης» του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Κατά την διάρκεια της τριήμερης παραμονής του ο κ.Γαληνός εξέτασε συνολικά 150 άτομα εκ των οποίων τα 15 ήταν παιδιά. Συγκεκριμένα: χορήγησε φαρμακευτική αγωγή σε 40 άτομα, συνταγογράφησε 66 συνταγές για γυαλιά σε ενήλικες, διέγνωσε σε 15 άτομα χρόνιο γλαύκωμα, σε 20 σακχαρώδη διαβήτη, σε 24 ώριμο καταρράκτη, σε 3 αμβλυωπία και εκφυλίσεις ωχράς κηλίδος σε 5 άτομα. Επίσης, πραγματοποίησε βυθοσκοπήσεις σε 25 άτομα, μετρήσεις ενδοφθάλμιας πίεσης σε 130 άτομα, δώρισε 32 ζευγάρια γυαλιά οράσεως μέσω της Κ.Ο.Μ. και χορήγησε οδηγίες σε 20 μύωπες.

Ο Δήμος  Σκύρου ευχαριστεί  θερμά  τον κ. Σπύρο Γαληνό και την κα. Ιφιγένεια Μπαρουξή, οι οποίοι έδειξαν μεγάλη προθυμία, ευαισθησία, σεβασμό, αλλά και ενδιαφέρον προς κάθε πολίτη ξεχωριστά,  ξεπερνώντας την σωματική κόπωση με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση  των  δημοτών μας, οι οποίοι προσήλθαν για οφθαλμολογικό έλεγχο στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου.

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 22 επισκέπτες και κανένα μέλος

Όροι Χρήσης

Το σύνολο του περιεχομένου και των παρεχόμενων υπηρεσιών αυτού του δικτυακού τόπου διατίθεται στους επισκέπτες και τους χρήστες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση και ενημέρωση.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχείο Σκύρου
Χώρα Σκύρου, 34007
Tηλ. +(30) 22223-50300
Fax +(30) 22220-91716
dimoskirou@0888.syzefxis.gov.gr